Vaření.czReceptySkopová pečeně na pivu se sýrem

Skopová pečeně na pivu se sýrem

Vynikající skopová pečeně pro ty, co nemají rádi podchuť skopového masa. Skopové absorbuje chuť piva a pivo absorbuje chuť skopového, výsledkem je pečeně výborné chuti.


4.212x
0

Ingredience

2 lžícesůl
3 dlvoda
1 lžičkamletý pepř
4 lžícehladká mouka
3 dlsvětlé pivo
10 dkgtvrdý sýr
1 paličkaprolisovaný česnek
10 dkgprorostlá slanina
1 kgskopové maso
0.5 paličkyčesnek na plátky

Postup přípravy

Skopové maso odblaníme a zbavíme jej nežádoucího tuku. Slaninu nakrájíme na tenké plátky - polovinu nakrájené slaniny vložíme na dno pekáče. Oloupeme jeden a půl hlavičky česneku. Jednu hlavičku prolisujeme, smícháme se solí a pepřem. Druhou půlku nakrájíme na nudličky, jimi důkladně prošpikujeme maso. Prolisovaný česnek se solí a pepřem vetřeme do povrchu skopového masa. Maso vložíme do pekáče, pokryjeme druhou půlkou nakrájené slaniny, podlijeme 3dl vody a přikryté pečeme 1,5 hodiny téměř doměkka. Poté maso podlijeme pivem a dopékáme odkryté doměkka za častého přelévání výpekem. Sýr nastrouháme a smícháme s moukou. Maso po upečení vyjmeme a do výpeku zamícháme nastrouhaný sýr s moukou a znovu necháme provařit v troubě. Do výpeku vložíme naporcované skopové maso a ještě krátce prohřejeme. Skopovou pečeni na pivu se sýrem podáváme s bramborovým knedlíkem na nahřátých talířích.
user-icon

autor EJA

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Skopová pečeně na pivu se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena