Vaření.czReceptyŠišky z mletého masa - čevapčiči

Šišky z mletého masa - čevapčiči

Pravé čevapčiči bychom měli připravit ze tří druhů mletého masa. Ale nezoufejte, pokud vám chybí skopové. Šišky z mletého masa trochu ošidíte a připravit je můžete jen z vepřového a hovězího.


4.369x
45 min
17×

Ingredience

1 ksvětší cibule
150 gmleté přední hovězí maso
150 gmletá vepřová kýta
200 mletá skopové plec

podle chuti

sůl
pepř
mletá červená paprika

na ozdobu

cibule
plnotučná hořčice
červená paprika
kyselá okurka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a na hodně drobno pokrájíme. Mleté maso důkladně, nejlépe rukama, promícháme s cibulí, solí, pepřem a červenou paprikou. Ze směsi vytvarujeme šišky, ne příliš velké, a zprudka je opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji nebo sádle. Usmažené šišky z mletého masa ihned podáváme. K čevapčiči se nejvíce hodí uvařené brambory. Doporučuji chuť doplnit plnotučnou hořčicí, tatarkou a ozdobit cibulí a kyselou okurkou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šišky z mletého masa - čevapčiči

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena