Sirup z třapatky

Třapatka (echinacea nachová či úzkolistá) má mimořádně léčivé vlastnosti. Připravte si z květů sirup, který výrazně posílí imunitní systém.


4.47x
30 min

Postup přípravy

Čerstvé květy třapatky pokrájíme, budeme potřebovat 5 velkých lžic. Květy krátce povaříme v půl litru vody a necháme přikryté vychladnout.

Ke květům přidáme šťávu vymačkanou z jednoho citronu, tekutý med a pečlivě zamícháme. Sirup z třapatky necháme v ploché nádobě na velmi slabém plameni zahustit do sirupové konzistence, už nevaříme.

Sirup z třapatky podáváme po lžičce až třikrát denně. Sirup pomáhá v chřipkovém období, při alergiích, působí na všechny vnitřní orgány a působí i protinádorově.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sirup z třapatky

Zpět na recept