Široké nudle s olivově-bazalkovou omáčkou

Snadný recept na chutnou omáčku, ke které jsou jako příloha výborné široké nudle.


2.316x
45 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na jemné plátky. Černé olivy také nakrájíme na plátky a šalotku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Lístky bazalky nasekáme na jemno. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

Nudle můžeme použít například domácí petrželové nebo kupované pappardelle. Než se nám uvaří nudle, uděláme si omáčku. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme slaninu, orestujeme, přidáme prolisovaný česnek, olivy a posekané bazalkové lístky.

V šálku si rozmícháme škrobovou moučku v zeleninovém bujonu, přidáme k omáčce a necháme zahřát. Vmícháme parmezán, ochutíme solí a pepřem. Těstoviny přecedíme a necháme okapat. Na těstoviny na talíři nalijeme doprostřed omáčku a ještě ji jemně posypeme nastrouhaným sýrem.

Široké nudle s olivově-bazalkovou omáčkou ihned podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Široké nudle s olivově-bazalkovou omáčkou

Zpět na recept