Vaření.czReceptyŠiroké fazolové lusky na másle nebo na slanině

Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině

Rychlá zeleninová příloha k masu nebo k rybě.


4.616x
15 min
1×

Ingredience

1 špetkacukr
1 lžícesůl
1 lžičkamáslo
3 snítkyčerstvý tymián
1 kgfazolové lusky

podle potřeby

1 plátekanglická slanina

Postup přípravy

Široké fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kosočtverce. Povaříme je v osolené vodě s trochou cukru a másla bez poklice al dente. To trvá 7 - 10 minut. Nedáváme moc vody. Stačí, když fazolky jsou právě potopené. Mezitím rozpustíme v pánvi máslo a pokud chceme, opečeme na něm ještě nadrobno nakrájenou anglickou slaninu dokřupava. Uvařené fazolky slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme je krátce odkapat. Pak je vložíme do pánve, přidáme čerstvý tymián a opatrně promícháme. Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu. Pro vegetariány vynecháme slaninu.
user-icon

autor hokuspokus


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena