Šípkovka z Těšínska

Těšínská mléčná polévka


3.0998x
15 min

Ingredience

10 gcukr
10 gmáslo
200 mlmléko
2 ksrohlík
40 ghladká mouka
50 gsušené šípky

Postup přípravy

Sušené šípky na noc namočíme.

Druhý den je v téže vodě asi půl hodiny povaříme. Prolisujeme je, přilijeme mléko s moukou, osolíme a povaříme. Nakonec polévku šípkovku podle chutí přisladíme cukrem.

Šípkovku z Těšínska podáváme s kostičkami osmažené žemle nebo rohlíku.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šípkovka z Těšínska

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.