Maso na ovar kupujeme libové a vaříme v tlakovém hrnci v malém množství vody, aby se nevyluhovalo příliš mnoho šťávy.
2 stroužky | česnek |
sůl | |
300 g | celer |
150 g | mrkev |
1 ks | menší cibule |
500 g | vepřová kýta |
500 g | vepřové ramínko |
4 ks | vepřové jazyky |
4 ks | černý pepř - kulička |
2 ks | nové koření - kulička |
Maso i jazyky pečlivě opláchneme v horké vodě a očistíme. V hrnci rozehřejeme vodu a maso s jazyky vložíme do vařící vody. Ihned přidáme sůl a koření. Necháme mírně vařit a zatím očistíme a na menší kousky pokrájíme zeleninu a oloupeme cibuli a česnek, které necháme v celku. Tyto ingredience po 30 minutách vaření masa přidáme do hrnce k vývaru. Vaříme dál.
Měkké maso vyjmeme z vývaru, necháme vystydnout, nakrájíme na plátky, uložíme do menšího kastrolu a zalijeme částí vývaru. Scezený vývar můžeme použít na jiné polévky.
Jako ovar podáváme vepřové maso nejčastěji se strouhaným křenem a hořčicí. Někteří gurmáni nepohrdnou ani kečupem. K takto připravenému ovaru je vhodné podávat tmavý chléb.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.