Recept na skvělé a jednoduché preclíky pro každou příležitost.
1 špetka | sůl |
těsto | |
---|---|
350 g | hladká mouka |
80 g | máslo |
200 ml | mléko |
1 kostka | cukr |
10 g | čerstvé droždí |
na potření | |
1 ks | celé vejce |
podle potřeby | |
1 hrst | celý mák |
Do ohřátého mléka nadrobíme droždí, přidáme kostku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, máslo a vzešlý kvásek. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu vykynout. Z vykynutého těsta odebíráme malé kousky, které vyválíme na tenčí válečky a ty stáčíme do preclíků. Troubu si rozehřejeme na 180 °C.
Preclíky namáčíme do rozšlehaného vajíčka, poté bohatě posypeme mákem smíchaným se solí. Pečeme v předehřáté troubě na pečicím papíře, až preclíky začnou chytat barvu a červenat.
Silvestrovské slané preclíky sypané mákem můžeme podávat jako slané pečivo k vínu.
Silvestrovské chuťovky: Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena