Silvestrovská vepřová roláda

Silvestrovskou roládu z vepřového masa podáváme studenou se zeleninou a ochucenými majonézovými dipy.


4.179x
120 min

Postup přípravy

Vepřovou pečeni bez kosti očistíme. Seřízneme ji tak, abychom získali co největší plát masa, který naklepeme paličkou. Ten potom ořízneme do tvaru obdélníku. Z odřezků bychom měli získat asi 300 - 400g masa, které umeleme nebo jemně usekáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.

Připravíme si náplň. Umleté maso spojíme s vejcem, vmícháme cibuli, česnek, bylinky a podle chuti osolíme a okořeníme pálivou paprikou, pepřem a kmínem.

Naklepaný plát masa osolíme a potřeme ostrou hořčicí. Doprostřed urovnáme náplň a okraje rolády sešijeme nití.

Roládu pečeme velmi pomalu za častého potírání vepřovým sádlem. Z hotové rolády odstraníme nitě a necháme ji vychladnout.

Silvestrovskou roládu servírujeme studenou a nakrájenou na plátky. Zdobíme domácí tvarohovou majonézou, ochucenou chilli paprikou nebo česnekem. Podáváme se sterilovanou, popřípadě čerstvou zeleninou a pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Silvestrovská vepřová roláda

Zpět na recept