Domácí tvarohová majonéza

Lehká domácí majonéza připravená z tvarohu. Hodí se všude tam, kde chceme nahradit tučnou klasickou majonézu.


4.3137x
15 min
1×

Postup přípravy

Čerstvý žloutek osolíme a utřeme s olejem a citronovou šťávou do pěny.
Postupně vmícháme tvaroh, hořčici a mléko. Hladký krém podle chuti přisladíme a přisolíme.

Toto množství majonézy obsahuje asi 800 KJ, 16 g bílkovin a 12g tuků.

Tvarohovou majonézu používáme do salátů a pomazánek. Hodí se všude tam, kde chceme nahradit tučnou klasickou majonézu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí tvarohová majonéza

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká