Jednoduché a rychlé těstoviny s rajčaty a bylinkami. Tip na oběd nebo večeři.
Hodnocení
4.3
/ 5 (10x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Omáčka
Česnek3 stroužky
Sůl
Máslo2 lžíce
Petrželka1 snítka
Rajče8 ks
Bazalka1 snítka
Olivový olej3 lžíce
Mletý černý pepř
Ostatní
Špagety1 balíček
Na ozdobu
Parmazán80 g
Postup přípravy
Ve vroucí osolené vodě si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu a scedíme je. Sýr nastrouháme.
Zatím si oloupeme česnek a spolu s bazalkou a petrželkou jej nasekáme najemno.
Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Rozpůlíme je, odstraníme měkké středy s pecičkami a zbytek nakrájíme na menší kousky.
V pánvi rozehřejeme olej s máslem. Vsypeme česnek s bylinkami a smažíme, až je česnek zlatavý, pak přidáme rajčata. Vše osolíme a opepříme.
Sicilskou omáčku necháme vařit, až zhoustne do požadované konzistence. Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme parmazánem. Sicilské špagety ihned podáváme.