Sicilské nudle

Fenykl, piniové oříšky a sardinky, to je vskutku netradiční pokrm pro nás Čechy. Recept je jednoduchý, ale vynikající.


3.0852x
45 min

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě al dente.

Nahrubo nakrájený fenykl povaříme asi 5 minut ve vroucí osolené vodě. Vyjmeme ho a necháme vychladnout. Po vychladnutí ho nožem nasekáme na drobnější kousky.

Mezitím v rozehřáté troubě na 190 °C opražíme piniové oříšky. Pražíme je 5 - 8 minut. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na rozpáleném oleji. Přidáme sardinky a dusíme asi 2 - 3 minuty. Pak přisypeme fenykl, rozinky, oříšky a důkladně prohřejeme. Omáčku na sicilské nudle dochutíme solí a pepřem a smícháme s těstovinami.

Sicilské nudle rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sicilské nudle

Zpět na recept