Šeprdský páj

Zeleninová směs dušená na másle a potom pečená s bramborovou čepicí v troubě.


3.0553x
90 min

Ingredience

- -sůl
80 gmáslo
- -strouhanka
2 svazkypetrželka
1.5 kgbrambory
400 mlmléko
- -kmín
1 ksceler
500 gmrkev
- -koriandr
- -pepř mletý
400 gšalotka
150 gsýr strouhaný
- -oříšek muškátový
200 mlvíno červené
50 gprotlak rajčatový
750 gžampiony

Postup přípravy

Brambory uvaříme, a rozmixujeme se solí, mlékem, trochou másla a muškátem. Troubu předehřejeme na 200 st. houby přepůlíme, šalotku také, mrkev nakrájíme na plátky, celer na kostky a petrželku nasekáme. Šalotku podusíme na másle, přidáme houby a osmahneme, osolíme, opepříme a vydusíme na tuk, přidáme protlak, víno, petrželku, koření a sýr. Všechno nandáme do pekáčku, zakryjeme kaší, poklademe máslem a strouhankou a pečeme asi 50 minut na 180 st.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šeprdský páj

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena