Vaření.czReceptySelský závin s kysaným zelím

Selský závin s kysaným zelím

Jiná, chutná verze závinu z moravského Slovácka.


4.726x
60 min
4×

Ingredience

sůl
1 ksvejce
1 kscibule
1 balíčeklistové těsto
mletý pepř
1 lžícehladká mouka
2 dlzakysaná smetana
150 guzená slanina
1 balíčekkysané zelí

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme. Zelí promáčkneme, překrájíme a dáme do mísy. Přidáme slaninu s podušenou cibulí, smetanu s rozkvedlanou moukou, dobře promícháme, ochutíme mletým pepřem a přisolíme. Listové těsto rozválíme, několikrát přeložíme, opět rozválíme na tenký plát, rozložíme na něj připravené zelí a těsto svineme do závinu. Okraje závinu založíme, přeložíme ho na plech, potřeme rozšlehaným vejcem. V předehřáté troubě na 220 °C - 240 °C pečeme selský závin s kysaným zelím dozlatova. Upečený selský závin s kysaným zelím necháme vychladnout. Pak jej nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Selský závin s kysaným zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena