Selský závin s kysaným zelím

Jiná, chutná verze závinu z moravského Slovácka.


4.726x
60 min
4×

Ingredience

sůl
1 ksvejce
1 kscibule
1 balíčeklistové těsto
mletý pepř
1 lžícehladká mouka
2 dlzakysaná smetana
150 guzená slanina
1 balíčekkysané zelí

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme.

Zelí promáčkneme, překrájíme a dáme do mísy. Přidáme slaninu s podušenou cibulí, smetanu s rozkvedlanou moukou, dobře promícháme, ochutíme mletým pepřem a přisolíme.

Listové těsto rozválíme, několikrát přeložíme, opět rozválíme na tenký plát, rozložíme na něj připravené zelí a těsto svineme do závinu. Okraje závinu založíme, přeložíme ho na plech, potřeme rozšlehaným vejcem. V předehřáté troubě na 220 °C - 240 °C pečeme selský závin s kysaným zelím dozlatova.

Upečený selský závin s kysaným zelím necháme vychladnout. Pak jej nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selský závin s kysaným zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Slovenská