Selský bramborový hrnec

Tento hrnec z brambor a mletého masa, můžete obohatit vším, co zrovna najdete v lednici.


2.9795x
60 min

Ingredience

2 kscibule
50 ganglická slanina
400 gmleté maso
4 kssterilované okurky
750 gvařené brambory

podle potřeby

olej
máslo

podle chuti

sůl
kmín
pažitka
mletý černý pepř

příloha

150 gkysaná smetana

Postup přípravy

Oloupané brambory a slaninu nakrájíme na kousíčky, cibuli také.

V pánvi na másle rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a osmahneme. Přidáme nakrájené brambory a všechno dokřupava opečeme. Do směsi přidáme uvedené koření. Ale můžeme přidat i jiné oblíbené.

Na druhé pánvičce opečeme mleté maso s trochou cibule. Okořeníme a přidáme bramborovou směs a kyselé okurky. Chviličku smažíme a ke konci ozdobíme pokrm pažitkou.

Selský bramborový hrnec podáváme ihned po přípravě. Do misky připravíme kysanou smetanu, která se nám k bramborám náramně hodí.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selský bramborový hrnec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.