Výborná a velice zdravá polévka, do které přidáváme řapíkatý celer, brambory a česnek!
Hodnocení
4.4
/ 5 (688x)
Doba přípravy
150 min
Ingredience
Ostatní
ČesnekNaN -
SůlNaN -
MásloNaN -
PetrželkaNaN -
Rajčata2 ks
Brambory3 ks
Cibule2 ks
Mrkev1 ks
Mletý pepřNaN -
Těstoviny100 g
Slepice1/3 ks
Bobkový listNaN -
Nové kořeníNaN -
Řapíkatý celer2 ks
Postup přípravy
Slepici rozdělíme na menší kousky, vložíme do hrnce a zalijeme 2.5 l vody.
Uvedeme do varu, sebereme pěnu, přidáme sůl, pepř a nové koření, cibuli v celku a vaříme na mírném ohni asi 1.5 – 2 hodiny.
Očistíme mrkev, cibuli, česnek a brambory. Mrkev na nudličky, cibuli a česnek nadrobno, celerové řapíky na plátky. Brambory na čtvrtky, rajčata oloupeme a na kostičky.
Na másle opečeme cibuli, přidáme mrkev. 30 minut před koncem varu vyjmeme z polévky cibuli, česnek a koření a přidáme cibuli s mrkví, celer a brambory. Uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut.
Poté přidáme těstoviny a rajčata. Povaříme asi 10 minut a sejmeme z ohně.