Selská chlebová pizza

Recept na dobré pohoštění přátel při sezení u vína. Sice poněkud pracný, ale zato vynikající. S každým soustem roste chuť na další.


4.26x
150 min

Ingredience

2 kspaprika
1 kscibule
4 ksrajče
50 gementál
1 lžičkabazalka
1 lžičkaoregano
200 gmozzarella
100 gžampiony
2 lžíceolivový olej
3 ksnakládané feferonky

těsto

1 lžičkasůl
2 ksvejce
15 gsádlo
koriandr
250 ghladká mouka
250 ghrubá mouka
250 mlvlažná voda
30 gsušené droždí

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Mouky prosejeme do mísy, vmícháme droždí, koření a sádlo. Přidáme vlažnou vodu a vejce. Vymícháme kompaktní těsto, které necháme 30 minut odležet. Těsto promícháme a necháme opět 30 minut kynout. Potom na pomoučněném válu řádně prohněteme a vytvarujeme na placky (4 porce). Těsto položíme do formy na pizzu nebo na dobře vymaštěný plech. Okraj těsta vytočíme nahoru a povrch několikrát propícháme.

Povrch vytvarovaného těsta potřeme olejem, poklademe na plátky nakrájenými rajčaty. Posypeme solí, pepřem, bazalkou a oreganem.

Slaninu pokrájenou na kostičky vyškvaříme, přidáme zeleninu a žampiony pokrájené na tenké proužky. Vše krátce opražíme. Směs po vychladnutí rozprostřeme na vrstvu rajčat, obložíme nakrájenou mozzarellou, posypeme strouhaným ementálem a 15 - 20 minut pečeme v předehřáté troubě.

Selskou chlebovou pizzu ihned podáváme.
user-icon

autor Václav


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selská chlebová pizza

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.