Selská chlebová pizza

Recept na dobré pohoštění přátel při sezení u vína. Sice poněkud pracný, ale zato vynikající. S každým soustem roste chuť na další.


4.26x
150 min

Postup přípravy

Mouky prosejeme do mísy, vmícháme droždí, koření a sádlo. Přidáme vlažnou vodu a vejce. Vymícháme kompaktní těsto, které necháme 30 minut odležet. Těsto promícháme a necháme opět 30 minut kynout. Potom na pomoučněném válu řádně prohněteme a vytvarujeme na placky (4 porce). Těsto položíme do formy na pizzu nebo na dobře vymaštěný plech. Okraj těsta vytočíme nahoru a povrch několikrát propícháme.

Povrch vytvarovaného těsta potřeme olejem, poklademe na plátky nakrájenými rajčaty. Posypeme solí, pepřem, bazalkou a oreganem.

Slaninu pokrájenou na kostičky vyškvaříme, přidáme zeleninu a žampiony pokrájené na tenké proužky. Vše krátce opražíme. Směs po vychladnutí rozprostřeme na vrstvu rajčat, obložíme nakrájenou mozzarellou, posypeme strouhaným ementálem a 15 - 20 minut pečeme v předehřáté troubě.

Selskou chlebovou pizzu ihned podáváme.
user-icon

autor Václav


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Selská chlebová pizza

Zpět na recept