Čerstvé houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Houby osolíme, mírně posypeme kmínem a dusíme ve vlastní šťávě. Pak přidáme část másla a dusíme doměkka. Podušené houby necháme vychladnout a šťávu slijeme.
Houby rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu hub zamícháme do pomletého masa. Směs osolíme, opepříme, přidáme nakrájené rohlíky předem namočené ve vývaru nebo v mléce, rozšlehaná vejce a vše dobře promícháme. Ze směsi tvoříme placičky, které osmahneme na másle. Sekané řízky s houbami podlijeme vývarem a upečeme doměkka.
Vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, osolíme a po přidání druhé části podušených hub povaříme.Takto upravenou šťávu s houbami přidáme k sekaným řízkům a ještě společně krátce podusíme.
Sekaný řízek s houbami podáváme s dušenou rýží a kyselou okurkou.