Sekaný řízek s houbami

Trochu náročnější, ale o to chutnější recept.


4.618x
75 min

Ingredience

2 ksvejce
70 gmáslo
1 kscibule
400 ghouby
30 ghladká mouka
400 gmleté maso
50 gmleté uzené maso

podle potřeby

sůl
vývar
kmín
1-2 ksrohlík
mletý černý pepř

Postup přípravy

Čerstvé houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Houby osolíme, mírně posypeme kmínem a dusíme ve vlastní šťávě. Pak přidáme část másla a dusíme doměkka. Podušené houby necháme vychladnout a šťávu slijeme.

Houby rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu hub zamícháme do pomletého masa. Směs osolíme, opepříme, přidáme nakrájené rohlíky předem namočené ve vývaru nebo v mléce, rozšlehaná vejce a vše dobře promícháme. Ze směsi tvoříme placičky, které osmahneme na másle. Sekané řízky s houbami podlijeme vývarem a upečeme doměkka.

Vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, osolíme a po přidání druhé části podušených hub povaříme.Takto upravenou šťávu s houbami přidáme k sekaným řízkům a ještě společně krátce podusíme.

Sekaný řízek s houbami podáváme s dušenou rýží a kyselou okurkou.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaný řízek s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena