Sekanina s kapustou

Recept na pečenou sekaninu z kapusty a masa.


5.05x
90 min
1×

Ingredience

5 dkgslanina
2 ksvejce
1 kscibule
1 kskapusta
2 kshouska
0.3 kgmleté maso

podle chuti

sůl
majoránka
mletý černý pepř

podle potřeby

strouhanka
mléko
tuk na vymazání

Postup přípravy

Celou hlávku kapusty uvaříme v osolené vodě. Vyndáme ji, necháme okapat a oddělíme opatrně asi 6 listů a odložíme. Vychladlou kapustu pomeleme, přidáme mleté maso, pokrájenou cibuli, rozdrobenou namočenou housku, osolíme, opepříme a přidáme trochu majoránky. Vmícháme i rozškvařené kostičky slaniny, vejce a tolik strouhanky, aby nám sekanina držela pohromadě. Promícháme. Rozložíme si odložené kapustové listy, na ně dáme váleček sekaniny, kterou do listů zamotáme. Do sekaniny můžeme dát i klobásku. Převážeme nití a dáme do vymazaného pekáčku asi na hodinu péct. Sekaninu během pečení mírně podléváme třeba vývarem z kapusty. Sekaninu s kapustou podáváme s bramborovou kaší.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekanina s kapustou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena