Vaření.czReceptySekané řízky s pikantní omáčkou

Sekané řízky s pikantní omáčkou

Řízky z mletého masa podávané v pikantní omáčce.


3.045x
45 min
1×

Postup přípravy

Housky pokrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Mleté maso smícháme s vymačkanou houskou, kořením do mletých mas, solí a vejcem. Přimícháme tolik strouhanky, aby se daly tvořit menší ploché řízky, které na polovině tuku opečeme z obou stran. Cibuli oloupeme a usekáme na jemno. Okurky nakrájíme na kostičky. Ve zbylém tuku opražíme cibuli, zaprášíme moukou a po osmehnutí podlijeme vývarem. Dobře povaříme a přecedíme. Do omáčky vmícháme hořčici, jemně nastrouhanou citronovou kůru, a drobné kostičky okurek. Omáčkou přelijeme hotové řízky a podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sekané řízky s pikantní omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena