Sekané řízky s pikantní omáčkou

Řízky z mletého masa podávané v pikantní omáčce.


3.045x
45 min
1×

Ingredience

1-2 ksvejce
2 lžícestrouhanka
1 šálekmléko
120 gtuk
1 kscibule
0.5 lžičkyhořčice
citron
2 kshouska
1 lžícehladká mouka
0.5 kgmleté maso
3 kssladkokyselá okurka

podle chuti

sůl
mletý pepř
koření do mletých mas

Postup přípravy

Housky pokrájíme na kostičky a namočíme v mléce.

Mleté maso smícháme s vymačkanou houskou, kořením do mletých mas, solí a vejcem. Přimícháme tolik strouhanky, aby se daly tvořit menší ploché řízky, které na polovině tuku opečeme z obou stran.

Cibuli oloupeme a usekáme na jemno. Okurky nakrájíme na kostičky.

Ve zbylém tuku opražíme cibuli, zaprášíme moukou a po osmehnutí podlijeme vývarem. Dobře povaříme a přecedíme. Do omáčky vmícháme hořčici, jemně nastrouhanou citronovou kůru, a drobné kostičky okurek.

Omáčkou přelijeme hotové řízky a podáváme s knedlíkem nebo rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekané řízky s pikantní omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.