Sekané řízky s pikantní omáčkou

Řízky z mletého masa podávané v pikantní omáčce.


3.045x
45 min
1×

Postup přípravy

Housky pokrájíme na kostičky a namočíme v mléce.

Mleté maso smícháme s vymačkanou houskou, kořením do mletých mas, solí a vejcem. Přimícháme tolik strouhanky, aby se daly tvořit menší ploché řízky, které na polovině tuku opečeme z obou stran.

Cibuli oloupeme a usekáme na jemno. Okurky nakrájíme na kostičky.

Ve zbylém tuku opražíme cibuli, zaprášíme moukou a po osmehnutí podlijeme vývarem. Dobře povaříme a přecedíme. Do omáčky vmícháme hořčici, jemně nastrouhanou citronovou kůru, a drobné kostičky okurek.

Omáčkou přelijeme hotové řízky a podáváme s knedlíkem nebo rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekané řízky s pikantní omáčkou

Zpět na recept