Sekaná

Máte rádi sekanou? Upečte si ji podle tohoto receptu. Jednoduše a zdravě.


3.3113x
90 min
2×

Postup přípravy

Housku namočíme v mléce. Maso podle potřeby zbavíme chrupavek, případně kostí a spolu s namočenou houskou je umeleme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli spolu s vejci vmícháme do umletého masa. Přidáme podle chuti utřený česnek, kmín, pepř, majoránku a nakonec směs osolíme a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme přidat trochu hladké mouky, aby se směs lépe spojila. Prohnětenou směs na sekanou tvarujeme do větší "šišky" a obalíme ji ve strouhance. Rozehřejeme si v pekáčku olej, vložíme šišku sekané a opečeme z jedné strany, pak ji otočíme. Na sekanou dáme plátek másla a pekáček přiklopíme pokličkou. Pečeme asi 1 hodinu. Hotovou sekanou podáváme s chlebem a s kyselou okurkou. Sekaná je však výborná i s bramborovou kaší, brambory nebo s knedlíkem.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sekaná

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena