Sekaná z krůtího masa se sýrem

Domácí sekaná z mletého krůtího masa a sýru, doplněná čerstvou červenou paprikou a pórkem.


4.647x
60 min
10×

Postup přípravy

Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nasekáme najemno. Sýr nastrouháme nebo zakoupíme již připravený. Pórek očistíme a nakrájíme na velmi tenké kroužky. Papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Krůtí maso umeleme nebo rozmixujeme se slaninou na jemnou kaši. Potom vmícháme vejce, hladkou mouku a strouhaný sýr. Osolíme, opepříme, ochutíme chilli kořením a prolisovaným česnekem. Vše zpracujeme v hladkou hmotu, do které vmícháme nakrájenou papriku a pórek.

Zapékací formu vymažeme tukem, nejlépe sádlem a vysypeme hrubou moukou, naplníme masovou směsí a potřeme bílkem.

Sekanou pečeme v troubě při teplotě 165 - 170°C dorůžova. Propečení sekané z krůtího masa vyzkoušíme špejlí.

Sekanou z krůtího masa se sýrem, paprikou a pórkem podáváme s vařeným bramborem, případně s bramborovou kaší. Vhodným doplňkem jsou zeleninové saláty.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná z krůtího masa se sýrem

Zpět na recept