Sekaná z filé

Dobrá sekaná nemusí být jen z masa. Spojením filé, hub a koření můžete vykouzlit chutný oběd.


4.731x
45 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
1 ksžloutek
150-200 mlmléko
100 mlzakysaná smetana
1 špetkamuškátový oříšek
600 grybí filé
0.5 lžičkydrcený bílý pepř
2 ksvčerejší houska
1 lžícesekaná kadeřavá petrželka

náplň

2 ksvejce
80 gmáslo
120 gžampiony
1 svazekjarní cibulka

příloha

1 lžícesekaná pažitka
bramborová kaše

na ozdobu

1 sklenkačervená řepa

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Filé rozdrobíme, případně namačkáme vidličkou nebo rozmixujeme, osolíme i opepříme. Rohlíky nakrájíme na kostky, přelijeme mlékem a necháme rozmočit. Potom je vymačkáme a promícháme s filé. Přidáme žloutek, zakysanou smetanu, muškátový oříšek, nasekaný kopr, česnek a důkladně promícháme. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibulku nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony i cibuli a krátce orestujeme. Necháme vystydnout. Vajíčka nakrájíme na kostičky a smícháme se žampionovou směsí. Plát alobalu potřeme máslem, nešetříme, aby nám kůrčička nezůstala na alobalu. Rozetřeme na něj rybí směs, uhladíme a na povrch rozprostřeme žampionovo-vajíčkovou náplň. Pomocí alobalu svineme a dobře uzavřeme konce. Vložíme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 170 °C. Hotovou sekanou necháme částečně vychladnout, poté z ní odstraníme alobal. Krájíme na plátky a servírujeme s bramborovou kaší sypanou sekanou pažitkou a obložené třeba sterilovanou červenou řepou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná z filé

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena