Vaření.czReceptySekaná z čočky a ořechů

Sekaná z čočky a ořechů

Do jednoduché a výživné sekané můžeme použít jakýkoli druh ořechů, ale pro výraznou chuť zkuste vlašské nebo para ořechy.


2.9816x
90 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
100 gstrouhanka
1 kscibule
200 gčočka
100 gčedar
200 gořechy
100 gžampiony
olivový olej
150 mlrajský protlak
2 ksřapíkatý celer

podle chuti

sůl
chilli koření
mletý černý pepř
čerstvé bylinky

podle potřeby

máslo na smažení

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 190 °C. Cibuli, česnek a celer očistíme. Vše nasekáme najemno. V malém kastrůlku rozehřejeme máslo s olejem a pomalu na něm osmažíme cibuli, celer a česnek. Ořechy nasekáme nahrubo. Bylinky přebereme, opereme a nasekáme najemno. Sýr nastrouháme. Do mísy vsypeme čočku. Přidáme měkkou zeleninu, bylinky, ořechy, chilli, vejce, sýr, protlak a vše smícháme. Směs podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec ji zahustíme strouhankou. Strany formy na pečení vyložíme pečícím papírem. Dno vymažeme máslem a nasypeme na něj houby. Pak do pekáče rozložíme čočkovou směs s ořechy. Sekanou z čočky a ořechů pečeme v troubě asi hodinu a dvacet minut, až je sekaná dobře propečená. Hotovou sekanou z čočky a ořechů vyndáme z trouby a opatrně vyklopíme na podnos. Sekanou podáváme s míchaným zeleninovým salátem.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sekaná z čočky a ořechů

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena