Sekaná z čočky a ořechů

Do jednoduché a výživné sekané můžeme použít jakýkoli druh ořechů, ale pro výraznou chuť zkuste vlašské nebo para ořechy.


2.9816x
90 min

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 190 °C. Cibuli, česnek a celer očistíme. Vše nasekáme najemno. V malém kastrůlku rozehřejeme máslo s olejem a pomalu na něm osmažíme cibuli, celer a česnek. Ořechy nasekáme nahrubo. Bylinky přebereme, opereme a nasekáme najemno. Sýr nastrouháme.

Do mísy vsypeme čočku. Přidáme měkkou zeleninu, bylinky, ořechy, chilli, vejce, sýr, protlak a vše smícháme. Směs podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec ji zahustíme strouhankou.

Strany formy na pečení vyložíme pečícím papírem. Dno vymažeme máslem a nasypeme na něj houby. Pak do pekáče rozložíme čočkovou směs s ořechy. Sekanou z čočky a ořechů pečeme v troubě asi hodinu a dvacet minut, až je sekaná dobře propečená.

Hotovou sekanou z čočky a ořechů vyndáme z trouby a opatrně vyklopíme na podnos. Sekanou podáváme s míchaným zeleninovým salátem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná z čočky a ořechů

Zpět na recept