Sekaná z cizrny a červené čočky

Recept na trochu jinou sekanou - bez masa. Tato je z cizrny, červené čočky a spousty bylinek.


4.08x
120 min

Postup přípravy

Suchou cizrnu přebereme, propláchneme a přes noc ji namočíme do vody. Poté vodu slijeme, doplníme novou a takto připravenou cizrnu uvaříme doměkka (50 - 60 minut). Uvařenou cizrnu rozmixujeme částečně i s vývarem.

Červenou čočku uvaříme doměkka, stačí jí 10 minut. Čočku scedíme a přidáme ji k cizrně. V tuto chvíli přidáme vejce, sůl a pepř podle chuti. Nezapomeneme na pořádnou dávku bylinek - použijeme saturejku, majoránku, petrželku a kari. Nakonec vmícháme i na kostičky nakrájenou cibuli, kterou jsme osmahli na oleji. Směs na sekanou z cizrny a červené čočky podle potřeby zahustíme strouhankou.

Pekáček vymažeme olivovým oleje, napěchujeme zeleninovou směs a povrch potřeme trochou oleje, případně poklademe plátky másla.

Sekanou z cizrny a červené čočky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 - 30 minut.

Sekanou podáváme teplou s různě upravenými vařenými brambory. Je dobrá i studená s chlebem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná z cizrny a červené čočky

Zpět na recept