Sekaná vinná klobása

Vinnou klobásu není nutné kupovat jen na vánoce - můžeme si ji zhotovit a to kdykoliv, když na ní dostaneme chuť.


3.339x
90 min

Ingredience

4 kshouska
4 kuličkynové koření
1 lžičkasladká paprika
800 gvepřové maso
200 gpřední hovězí

podle chuti

1 špetkasůl
1 dlpivo
1 špetkapepř mletý

podle potřeby

stouhanka
2 lžícehladká mouka
1 hrnečekmléka
stolní olej

Postup přípravy

Umeleme maso (máme již umleté od řezníka) a to 800 g vepřového (bůček, paždík , lalok) a 200 g předního hovězího. 4 housky rozmočíme v mléce. Rozemeleme 4 kuličky nového koření, přidáme pepř (může být i bílý) a osolíme dle chuti. Přisypeme 1 - 2 polévkové lžíce hladké mouky a lžičku sladké papriky. Zalijeme 1dcl piva (bílého vína). Vše pořádně smícháme a vytvoříme šišku ve tvaru sekané, kterou uválíme ve strouhance. Vytvarovanou šišku vložíme do skleněné nádoby lehce podlitou stolním olejem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 st. Pečeme cca 45 - 50 minut. Během pečení podléváme, aby nám vnikla na závěr křupavá kůrka. Takto zhotovenou sekanou s chutí vinné klobásy servírujeme s bramborovou kaší, kterou posypeme dozlatova osmaženou cibulkou a nebo jen s krajícem chleba.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sekaná vinná klobása

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena