Sekaná ve vrstvách

Klasickou sekanou zná asi každý, ale ne všichni vědí, že i toto jednoduché jídlo lze vylepšit.


3.0121x
60 min

Ingredience

2 lžíceolej
sůl
1-2 ksvejce
4 lžícemáslo
5 lžicstrouhanka
1.5 dlsmetana
200 gžampiony
1 hrstsekané mandle
3 lžícestrouhaný sýr
500 gmleté maso
mletý černý pepř
250 gčerstvý špenát
strouhaný muškátový oříšek

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vejcem, strouhankou, mlékem, opepříme a osolíme. Propracujeme v hmotu, ze které si připravíme pláty v rozměrech formy na nákypy.

Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a na troše másle orestujeme. Špenát omyjeme a ve zbývajícím másle krátce podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a promícháme se sýrem.

Formu lehce vytřeme olejem a vrstvíme plát mletého masa, houby, špenát a zopakujeme. Končíme plátem masa, které stlačíme, jemně potřeme olejem a při 175 °C pečeme asi 45 minut.

Na pár kapkách oleje opražíme sekané mandle a před servírováním jimi pečeň dozdobíme.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná ve vrstvách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.