Sekaná v bramborách

Slavnostní sekaná, která lahodí i oku. Je potřená rozmaškanými brambory a uvnitř je vajíčko na tvrdo.


3.0804x
160 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 st., pekáček o velikosti asi 20 x 15 x 10cm vymažeme máslem nebo olejem. Z mletého masa, strouhanky, mléka, vejce, rajčatové i worcesterské omáčky, cibule a šalvěje připravíme hmotu, kterou důkladně promícháme. Dno stěny pekáčku vyložíme plátky slaniny. Polovinu masové hmoty rozestřeme na dno pekáčku. Na ni položíme uvařená vejce a překryjeme masovou hmotou. Povrch uhladíme širokým nožem. Pečeme asi hodinu, až se sekaná začíná oddělovat od pekáčku. Po upečení necháme sekanou 10 minut stát. Přebytečný výpek z pekáčku slijeme. Sekanou opatrně vyklopíme na plech. Na povrch sekané naneseme vrstvu rozmačkaných brambor a potřeme ji rozehřátým máslem. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, až je bramborová vrstva zlatohnědá. Plátky sekané podáváme s nakládanou zeleninou.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sekaná v bramborách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena