Sekaná v bramborách

Slavnostní sekaná, která lahodí i oku. Je potřená rozmaškanými brambory a uvnitř je vajíčko na tvrdo.


3.0804x
160 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 st., pekáček o velikosti asi 20 x 15 x 10cm vymažeme máslem nebo olejem. Z mletého masa, strouhanky, mléka, vejce, rajčatové i worcesterské omáčky, cibule a šalvěje připravíme hmotu, kterou důkladně promícháme. Dno stěny pekáčku vyložíme plátky slaniny. Polovinu masové hmoty rozestřeme na dno pekáčku. Na ni položíme uvařená vejce a překryjeme masovou hmotou. Povrch uhladíme širokým nožem. Pečeme asi hodinu, až se sekaná začíná oddělovat od pekáčku. Po upečení necháme sekanou 10 minut stát. Přebytečný výpek z pekáčku slijeme. Sekanou opatrně vyklopíme na plech. Na povrch sekané naneseme vrstvu rozmačkaných brambor a potřeme ji rozehřátým máslem. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, až je bramborová vrstva zlatohnědá. Plátky sekané podáváme s nakládanou zeleninou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná v bramborách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty