Sekaná se žampiony

Výborná sekaná se žampiony, podávaná s omáčkou.


3.1109x
75 min

Ingredience

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

těsto

2 ksvejce
1 kscibule
40 gsádlo
2 lžícehladká mouka
150 ghovězí maso
250 gčerstvé žampiony
350 gvepřový bok

omáčka

80 gmáslo
1 kscibule
0.5 kostkymasox
1 lžícehladká mouka
2 lžícerajský protlak

Postup přípravy

Žampiony očistíme, opláchneme, pokrájíme na kostičky a na sádle podusíme, osolíme a necháme zchladnout. Cibuli očistíme a rozčtvrtíme. Oboje maso podle potřeby očistíme. Vepřové nasekáme najemno. Hovězí maso s cibulí umeleme, přidáme jemně usekané vepřové maso, vejce, hladkou mouku, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Potom vmícháme připravené houby a vypracujeme šišku. Sekanou se žampiony vložíme do vymaštěného pekáčku a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. V hrnci na másle osmahneme druhou cibuli posekanou najemno, přidáme lžíci hladké mouky, osolíme, opepříme, zalijeme vodou s masoxem, rajským protlakem a rozvaříme na hustou omáčku. Hotovou sekanou se žampiony nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou. Ideální přílohou jsou brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sekaná se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena