Sekaná se žampiony

Výborná sekaná se žampiony, podávaná s omáčkou.


3.1109x
75 min

Postup přípravy

Žampiony očistíme, opláchneme, pokrájíme na kostičky a na sádle podusíme, osolíme a necháme zchladnout.

Cibuli očistíme a rozčtvrtíme. Oboje maso podle potřeby očistíme. Vepřové nasekáme najemno. Hovězí maso s cibulí umeleme, přidáme jemně usekané vepřové maso, vejce, hladkou mouku, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

Potom vmícháme připravené houby a vypracujeme šišku. Sekanou se žampiony vložíme do vymaštěného pekáčku a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.

V hrnci na másle osmahneme druhou cibuli posekanou najemno, přidáme lžíci hladké mouky, osolíme, opepříme, zalijeme vodou s masoxem, rajským protlakem a rozvaříme na hustou omáčku.

Hotovou sekanou se žampiony nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou. Ideální přílohou jsou brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná se žampiony

Zpět na recept