Vaření.czReceptySekaná se žampiony a okurkou

Sekaná se žampiony a okurkou

Obyčejná sekaná? Už ne. Sváteční sekaná nadívaná žampiony a okurkou.


4.715x
75 min
3×

Ingredience

1-2 lžíceolej
sůl
2 ksvejce
1 kscibule
1 kshouska
200 gžampiony
0.5 lžičkycitronová kůra
mletý bílý pepř
1 kssalátová okurka
1 lžícedijonská hořčice
750 gmleté maso (směs)

na obalení

150-200 ganglická slanina

podle potřeby

tuk 100 % na vymazání

Postup přípravy

Včerejší housku nakrájíme na kostky a zalijeme vodou. Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky a osmahneme je na rozpáleném oleji. Osolíme i opepříme a necháme vychladnout. Mladou salátovou okurku nakrájíme na silnější nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Housku vymačkáme a důkladně promícháme (rukama prohněteme) s mletým masem, vejci, cibulí a hořčicí. Masovou směs ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou. Nakonec vmícháme studené žampiony i nudličky okurky a rukama vytvoříme "šišku". Sekanou pečeni obalíme plátky anglické slaniny a přeneseme ji do vymaštěného pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut na 200 °C. Pokud se sekaná během pečení připaluje, podlijeme ji troškou horké vody. Před koncem pečení sekanou přikryjeme alobalem. Sekanou se žampiony a okurkou podáváme s vařenými brambory přelitými rozpuštěným máslem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná se žampiony a okurkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena