Sekaná se žampiony a okurkou

Obyčejná sekaná? Už ne. Sváteční sekaná nadívaná žampiony a okurkou.


4.715x
75 min
3×

Postup přípravy

Včerejší housku nakrájíme na kostky a zalijeme vodou. Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky a osmahneme je na rozpáleném oleji. Osolíme i opepříme a necháme vychladnout. Mladou salátovou okurku nakrájíme na silnější nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Housku vymačkáme a důkladně promícháme (rukama prohněteme) s mletým masem, vejci, cibulí a hořčicí. Masovou směs ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou. Nakonec vmícháme studené žampiony i nudličky okurky a rukama vytvoříme "šišku".

Sekanou pečeni obalíme plátky anglické slaniny a přeneseme ji do vymaštěného pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut na 200 °C. Pokud se sekaná během pečení připaluje, podlijeme ji troškou horké vody. Před koncem pečení sekanou přikryjeme alobalem.

Sekanou se žampiony a okurkou podáváme s vařenými brambory přelitými rozpuštěným máslem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná se žampiony a okurkou

Zpět na recept