Sekaná se sýrem a pórkem

Recept na velmi chutnou sekanou, kterou považuji za sváteční jídlo.


4.615x
120 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
1 hrnečekmléko
0.5 kspórek
25 dkgeidam
3 kapkyrohlík
15 dkganglická slanina
voda na podlití
mletý černý pepř
1 ksmleté míchané maso

podle potřeby

sůl
strouhanka

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Česnek prolisujeme, menší pórek nakrájíme na kolečka. Rohlíky namočíme v mléce a sýr nastrouháme. Do mletého masa postupně přidáváme sůl, pepř, vejce, česnek, rohlíky, pórek a sýr. Hmotu pečlivě propracujeme a podle potřeby přidáme strouhanku, jen když je směs řídká. Z hmoty utvoříme dvě šišky, dělám je na strouhankou posypaném vále. Sekané vložíme do pekáče a vrch obou šišek poklademe plátky anglické slaniny. Sekané se sýrem a pórkem vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a po deseti minutách podlijeme vodou. Slaninu po 50 minutách stáhneme do vypečené šťávy, aby měla sekaná křupavou kůrčičku. Během pečení přiléváme vodu. Sekanou se sýrem a pórkem podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo kompotem. Do šťávy není třeba přidávat při pečení žádný tuk, slanina je tučná až dost a navíc je šťáva se slaninou mnohem chutnější.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sekaná se sýrem a pórkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena