Sekaná se sýrem a pórkem

Recept na velmi chutnou sekanou, kterou považuji za sváteční jídlo.


4.615x
120 min
1×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Česnek prolisujeme, menší pórek nakrájíme na kolečka. Rohlíky namočíme v mléce a sýr nastrouháme.

Do mletého masa postupně přidáváme sůl, pepř, vejce, česnek, rohlíky, pórek a sýr. Hmotu pečlivě propracujeme a podle potřeby přidáme strouhanku, jen když je směs řídká.

Z hmoty utvoříme dvě šišky, dělám je na strouhankou posypaném vále. Sekané vložíme do pekáče a vrch obou šišek poklademe plátky anglické slaniny. Sekané se sýrem a pórkem vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a po deseti minutách podlijeme vodou. Slaninu po 50 minutách stáhneme do vypečené šťávy, aby měla sekaná křupavou kůrčičku. Během pečení přiléváme vodu.

Sekanou se sýrem a pórkem podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo kompotem. Do šťávy není třeba přidávat při pečení žádný tuk, slanina je tučná až dost a navíc je šťáva se slaninou mnohem chutnější.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná se sýrem a pórkem

Zpět na recept