Sekaná se smetanou

Nezvyklý recept na sekanou z mletého masa, do kterého přidáme zakysanou smetanu.


4.416x
90 min
2×

Postup přípravy

Mleté maso vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř a majoránku, kterou ještě lehce promneme v dlaních. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Maso zpracujeme (nejlépe rukama) a nakonec k masu postupně přilijeme zakysanou smetanu.

Pokud je masová hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou. Z masa vytvarujeme šišku, kterou vložíme do pekáčku, který jsme vymazali olejem. Sekanou potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem.

Do pekáčku nalijeme zhruba půl hrnečku vody a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Sekanou upečeme dozlatova, během pečení maso podléváme výpekem.

Sekanou se smetanou podáváme s bramborovou kaší.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná se smetanou

Zpět na recept