Sekaná s pórkem

Jednoduchý recept na sekanou, tentokrát s pórkem, anglickou slaninou a žampiony.


3.811x
75 min

Postup přípravy

Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, grilovací koření, špetku chilli, vegetu a důkladně promícháme.

Pórek podélně rozkrojíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostky. Anglickou krkovičku (nebo slaninu) nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

Na pánev dáme kapku oleje, přidáme žampiony, anglickou slaninu a restujeme. Zhruba po pěti minutách pánev odstavíme z plotny a necháme houby vychladnout. Poté je společně s pórkem přidáme k mletému masu a směs důkladně promícháme.

Do zapékací mísy dáme olej, na který rozprostřeme nakrájenou cibuli. Z mletého masa vytvoříme šišku a vložíme do mísy. Lehce podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby. Sekanou pečeme zhruba 60 minut.

Vhodnou přílohou k sekané s pórkem je bramborová kaše.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná s pórkem

Zpět na recept