Sekaná s pórkem

Jednoduchý recept na sekanou, tentokrát s pórkem, anglickou slaninou a žampiony.


3.811x
75 min

Ingredience

1 kscibule
0.5 kspórek
5 ksžampiony
500 gmleté maso
10 dkganglická krkovička

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
majoránka
vegeta
chilli
grilovací koření
mletý pepř

Postup přípravy

Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, grilovací koření, špetku chilli, vegetu a důkladně promícháme. Pórek podélně rozkrojíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostky. Anglickou krkovičku (nebo slaninu) nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Na pánev dáme kapku oleje, přidáme žampiony, anglickou slaninu a restujeme. Zhruba po pěti minutách pánev odstavíme z plotny a necháme houby vychladnout. Poté je společně s pórkem přidáme k mletému masu a směs důkladně promícháme. Do zapékací mísy dáme olej, na který rozprostřeme nakrájenou cibuli. Z mletého masa vytvoříme šišku a vložíme do mísy. Lehce podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby. Sekanou pečeme zhruba 60 minut. Vhodnou přílohou k sekané s pórkem je bramborová kaše.
user-icon

autor lucik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sekaná s pórkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena