Mleté vepřové i hovězí maso dáme do mísy a dobře promícháme s kořením na mleté maso, prolisovaným česnekem a zeleným pepřem. Přidáme vejce, housku namočenou v mléce (dobře vymačkanou) a znovu důkladně promícháme.
Vejce uvaříme natvrdo, po zchlazení oloupeme. Kapii necháme okapat a podle potřeby nakrájíme na užší proužky.
Masovou směs rozprostřeme do tvaru obdélníku na potravinářskou fólii. Plát by měl být 1,5 - 2 cm vysoký. Na masovou směs poklademe plátky šunky, sýra, kapie a nakonec položíme i uvařené vejce. Pomocí fólie opatrně zavineme v roládu, fólli sejmeme a roládu přeneseme na plech nebo pekáček vymazaný olejem.
Sekanou s kapií potřeme olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby péct. Podle potřeby podléváme horkou vodou a během pečení přeléváme výpekem.
Sekanou s kapií necháme mírně vychladnout, pak krájíme na hrubší plátky. Chutná dobře s bramborovou kaší, ale dá se jíst i studená s chlebem.