Sekaná s houbami

Recept se spoustou ingrediencí, ale chuť této sekané za složitější přípravu stojí.


4.721x
60 min

Ingredience

200 gslanina
4 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
4 ksvejce
1 lžičkamajoránka
3 kshouska
300 ghouby
250 guzený bůček
250 gvepřové maso
2 lžíceolej na pečení
0.5 lžičkymletý černý pepř

marináda

1 kscibule
0.3 ksceler
5 kuličeknové koření
3 kuličkycelý pepř
1 ksvětší mrkev
1 ksmenší petržel

Postup přípravy

Mrkev a petržel očistíme a rozkrojíme na čtvrtinky. Cibuli neloupeme, ale rozkrojíme na půlku. Vepřové a uzené maso vaříme asi 45 minut. Pak k němu přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, nové koření a pepř. Vaříme do změknutí masa. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji s na kostičky nakrájenou slaninou. Vývar scedíme. 150 ml nalijeme do misky a namočíme housky. Do zbylého vývaru dáme na 15 minut vařit nakrájené houby. Housky vymačkáme, maso nakrájíme na kostičky (nemeleme!) a přidáme houby. Všechno promícháme a přidáme vejce, utřený česnek, majoránku, sůl a pepř. Přidáme cibulku se slaninou a asi 3 lžíce vývaru. Pokud je hmota řídká, nepřidáváme, pokud je hustá, zahustíme strouhankou. Vytvarujeme šišku. Pokud máme raději nákyp, uděláme hmotu řidší a dáme ji do zapékací mísy. Do pekáče nalijeme 100 ml vody, přidáme olej a teprve potom šišku sekané. Pečeme zvolna v rozehřáté troubě asi 45 minut. Na povrchu šišky se vytvoří zlatavá kůrka. Sekanou s houbami podáváme s vařenými brambory, sterilovanou okurkou a červenou řepou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sekaná s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena