Sekaná s houbami

Recept se spoustou ingrediencí, ale chuť této sekané za složitější přípravu stojí.


4.721x
60 min

Postup přípravy

Mrkev a petržel očistíme a rozkrojíme na čtvrtinky. Cibuli neloupeme, ale rozkrojíme na půlku.

Vepřové a uzené maso vaříme asi 45 minut. Pak k němu přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, nové koření a pepř. Vaříme do změknutí masa.

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji s na kostičky nakrájenou slaninou.

Vývar scedíme. 150 ml nalijeme do misky a namočíme housky. Do zbylého vývaru dáme na 15 minut vařit nakrájené houby.

Housky vymačkáme, maso nakrájíme na kostičky (nemeleme!) a přidáme houby. Všechno promícháme a přidáme vejce, utřený česnek, majoránku, sůl a pepř. Přidáme cibulku se slaninou a asi 3 lžíce vývaru. Pokud je hmota řídká, nepřidáváme, pokud je hustá, zahustíme strouhankou. Vytvarujeme šišku. Pokud máme raději nákyp, uděláme hmotu řidší a dáme ji do zapékací mísy.

Do pekáče nalijeme 100 ml vody, přidáme olej a teprve potom šišku sekané.

Pečeme zvolna v rozehřáté troubě asi 45 minut. Na povrchu šišky se vytvoří zlatavá kůrka.

Sekanou s houbami podáváme s vařenými brambory, sterilovanou okurkou a červenou řepou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná s houbami

Zpět na recept