Sekaná plněná panenkou

Mleté maso plněné panenkou a kapií. Recept je rychlý a jednoduchý, suroviny na něj doma určitě najdete.


3.06x
75 min

Ingredience

1 ksvejce
0.5 dlvoda
1 ksrohlík
500 gmleté maso
1 ksvepřová panenka

na potření

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
sterilovaná kapie

podle potřeby

mléko

Postup přípravy

Mleté maso rozmělníme, osolíme, opepříme, přidáme teplou vodu a dobře promícháme. Přidáme rozšlehané vejce, v mléce namočený a vymačkaný rohlík, znovu pracně promícháme.

Vepřovou panenku očistíme. Kapii necháme okapat a nakrájíme na proužky.

Mleté maso přeneseme na fólii, roztáhneme na plát, položíme celou panenku a obložíme kapií. Důkladně, ale opatrně zatočíme, sekanou přeneseme na pekáček, kde ji potřeme olejem. Pečeme asi 1 hodinu ve vyhřáté troubě, občas podlijeme vývarem.

Sekaná plněná panenkou chutná nakrájená na plátky s bramborou kaší, ale i chlebem. Dá se podávat teplá i studená.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná plněná panenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.