Vaření.czReceptySekaná pečeně s pikantní náplní

Sekaná pečeně s pikantní náplní

Recept na chutnou sekanou s pikantní náplní. Sekaná je výborná teplá i studená.


5.07x
120 min
1×

Ingredience

40 gslanina
1 stroužekčesnek
3 ksvejce
100 gstrouhanka
2 lžičkymajoránka
1 kscibule
2 lžícevoda
1 lžícesterilovaný hrášek
2 kskyselé okurky
100 gšunkový salám
500 gmíchané mleté maso

podle chuti

sůl
petrželka
plnotučná hořčice

podle potřeby

sádlo
olej na vymazaní

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a stroužek česneku utřeme. Slaninu, šunkový salám a kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme na jemno. Na sádle si usmažíme 2 vejce. Do mletého masa vlijeme asi 2 lžíce vody a dobře propracujeme. Potom přidáme rozklepnuté vejce, drobně nakrájenou cibuli, majoránku, utřený česnek, na kostičky nakrájenou slaninu, strouhanku, osolíme a důkladně promícháme. Připravenou směs dáme na navlhčený pergamenový papír a pomoučněným válečkem rozválíme na obdélník silný asi 1,5 cm. Potřeme jej plnotučnou hořčicí, potom na něj rozprostřeme 2 vejce usmažená na sádle. Poklademe kostičkami šunkového salámu a kyselé okurky. Dále posypeme hráškem a jemně nasekanou petrželkou. Pomocí pergamenu stočíme mleté maso do tvaru šišky, vložíme do vymaštěného pekáče, trochu podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme. Sekanou pečeni s pikantní náplní podáváme s brambory nebo s chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sekaná pečeně s pikantní náplní

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena