Sekaná pečeně na víně

Zkoušeli jste již někdy sekanou na víně? Pokud ne, tady je návod.


3.79x
60 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 ksvejce
4 lžícemléko
1 kscibule
1 kshouska
1 lžícekapary
250 mlčervené víno
1-2 lžícehladká mouka
1 dlmasový vývar
600 gmleté maso

podle chuti

koření do mletých mas
bylinková sůl

Postup přípravy

Housku rozkrájíme na proužky a namočíme v mléce. Když je dostatečně nasáklá, lehce ji vymačkáme. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

Mleté maso smícháme s připravenou houskou, cibulkou a vejcem. Hmotu podle chuti okořeníme kořením na mletá masa a bylinkovou solí.

Z hotové směsi utvoříme šišku, kterou na oleji zprudka dotmava opečeme, pak podlijeme vývarem a dopékáme doměkka.

Upečenou šišku vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vínem a povaříme do omáčky. Nakonec přidáme jemně nasekané kapary.

Sekanou pečeni na víně podáváme nakrájenou na plátky, přelitou omáčkou s vařenými bramborami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná pečeně na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.