Sekaná pečeně na víně

Zkoušeli jste již někdy sekanou na víně? Pokud ne, tady je návod.


3.79x
60 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 ksvejce
4 lžícemléko
1 kscibule
1 kshouska
1 lžícekapary
250 mlčervené víno
1-2 lžícehladká mouka
1 dlmasový vývar
600 gmleté maso

podle chuti

koření do mletého masa
bylinková sůl

Postup přípravy

Housku rozkrájíme na proužky a namočíme v mléce. Když je dostatečně nasáklá, lehce ji vymačkáme. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Mleté maso smícháme s připravenou houskou, cibulkou a vejcem. Hmotu podle chuti okořeníme kořením na mletá masa a bylinkovou solí. Z hotové směsi utvoříme šišku, kterou na oleji zprudka dotmava opečeme, pak podlijeme vývarem a dopékáme doměkka. Upečenou šišku vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vínem a povaříme do omáčky. Nakonec přidáme jemně nasekané kapary. Sekanou pečeni na víně podáváme nakrájenou na plátky, přelitou omáčkou s vařenými bramborami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sekaná pečeně na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena