Sekaná od Jindřišky

Recept na výbornou sekanou, po které se budou všichni olizovat. Je výborná jak teplá, tak studená.


4.024x
120 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve maso omyjeme a cibuli oloupeme. Obojí nakrájíme na středně veliké kousky a společně semeleme. Když je cibule semletá, je pak sekaná šťavnatější. Mezitím si nakrájíme starší housky na malé čtverečky, dáme do misky, zalijeme mlékem tak, aby byla celá houska ponořená, a necháme rozmočit. Namleté maso s cibulí přendáme do větší mísy, kam přidáme rozmočenou housku, rozdrcený česnek, vajíčka, sůl, pepř a majoránku. Vše řádně promícháme a rozdělíme na dvě poloviny. Předehřejeme si troubu na 200 °C a na pekáč si připravíme pečící papír. Na vál nebo na větší prkénko si nasypeme strouhanku a těsto v ní hněteme, až vytvoříme bochan, který dáme na připravený pekáč. Pokračujeme i s druhou polovinou těsta. Pečeme zhruba 75 minut, záleží na velikosti bochanu. V průběhu pečení můžeme bochany otočit, aby se křupavá kůrka utvořila ze všech stran. Po dopečení sekanou vyndáme a necháme chvíli vystydnout, poté nakrájíme na tenké plátky a podáváme.
user-icon

autor Jindři


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná od Jindřišky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena