Segedínský guláš z tlakáče

Recept na segedín, který se připravuje v tlakovém hrnci.


3.880x
45 min
7×

Postup přípravy

Vepřové maso, můžeme použít plec nebo i bůček, osušíme a nakrájíme na kostky.

Cibuli očistíme a nakrájíme. V rozehřátém tlakovém hrnci se sádlem cibuli osmahneme dotmava. Vmícháme papriku necháme ji krátce za stálého míchání rozpustit, přidáme maso. Osolíme ho, až pustí šťávu. Pak přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci.

Poklici zchladíme vodou, otevřeme hrnec a přidáme pokrájené zelí a zase trochu vody. Dusíme 20 minut a odstavíme. Hrnec nezchlazujeme, ale necháme dojít.

Pak guláš zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Před koncem dáme zakysanou smetanu, ale nahřátou, studená by se mohla srazit.

Segedínský guláš z tlakáče dochutíme a podáváme s knedlíkem.
user-icon

autor Staňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš z tlakáče

Zpět na recept