Vaření.czReceptySegedínský guláš vařený v pomalém hrnci

Segedínský guláš vařený v pomalém hrnci

Recept na přípravu chutného segedínského guláše v pomalém hrnci.


4.08x

Ingredience

1 špetkasůl
1 kscibule
1 kelímekkysaná smetana
2 lžícehladká mouka
500 gvepřová plec
1 lžícemletá sladká paprika
1 sklenicekysané zelí
1 špetkamletý černý pepř
1 lžícegulášová paprika

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Maso rozkrájíme na kostky a vložíme do mísy. Podle chuti osolíme a opepříme. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno. Cibuli osmahneme na trošce oleje nebo na sádle a okořeníme sladkou mletou paprikou a gulášovou paprikou. Můžeme použít také sušenou cibuli a předchozí krok pak není potřeba. Vše můžeme dát rovnou do hrnce. Připravenou směs přidáme k masu, posypeme hladkou moukou a promícháme. Je dobré nechat směs proležet, ale není to nezbytné. Vše tedy vložíme do základny pomalého hrnce, podlijeme trochou vývaru a vaříme 3 hodiny na vyšší výkon nebo 6 - 7 hodin na nižší výkon. Po 3 hodinách přidáme zelí s trochou nálevu a vaříme dále. Po další hodině smícháme zakysanou smetanu s trochou vody a pokud máme rádi guláš hustější, tak i s lžící hladké mouky. Rozkvedláme a přilijeme k masu. Segedínský guláš promícháme a necháme ještě asi 30 - 60 minut probublávat. Segedínský guláš vařený v pomalém hrnci podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor smajlikp


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš vařený v pomalém hrnci

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena