Segedínský guláš podle mámy

Segedínský guláš tak, jak ho vařila moje máma.


4.360x
75 min
9×

Ingredience

2-3 kscibule
1-2 lžícehladká mouka
2 lžíceolej nebo sádlo
40 guzená slanina
500 gvepřové maso
1 lžičkamletá sladká paprika
250 gkysané zelí
1 plechovkaneslazené kondenzované mléko

podle chuti

cukr
sůl
drcený kmín
mletá pálivá paprika
papriková vegeta

Postup přípravy

Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a hned přidáme sladkou papriku, sůl a kmín. Přidáme na kostky nakrájené maso, podlijeme vodou a necháme dusit. Asi po půlhodině přidáme nadrobno pokrájené kysané zelí a společně dodusíme doměkka.

V neslazeném mléce z konzervy (Tatra) rozmícháme mouku a maso se zelím zalijeme. Necháme nejméně 10 minut povařit.

Zatím nakrájíme na kostičky slaninu a vyškvaříme. Slaninu přimícháme k masu. Podle chuti segedínský guláš dokořeníme třeba špetkou pálivé papriky, vegetou a můžeme přidat i trochu cukru.

Segedínský guláš podle mámy podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš podle mámy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.