Segedínský guláš je nejlepší maďarská pochoutka, ale žáden recept tady není pravý, jednou je tam sterilované zelí, málo papriky, chybějící ingredience. Zkuste tenhle segedínský guláš.
2 ks | bobkový list |
3 kuličky | nové koření |
3 ks | velká cibule |
2 lžíce | hladká mouka |
250 ml | smetana ke šlehání |
1 dl | rostlinný olej |
1 kg | vepřové maso |
2 lžičky | mletá sladká paprika |
1 špetka | mletý černý pepř |
10 kuliček | celý černý pepř |
1 lžička | pálivá mletá paprika |
1 špetka | celý kmín |
1 kg | bílé kysané zelí |
2 dl | sladší bílé víno |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
vegeta | |
podle potřeby | |
bílé víno |
Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky 2x2 až 3x3 cm. Zelí vyždímáme ze šťávy a šťávu odložíme pro možné pozdější použití. Zelí trochu překrájíme. V hrnci na oleji osmažíme cibuli do zesklovatění, dáme pryč z ohně a počkáme, až se olej zcela uklidní. Pak přidáme obě mleté papriky a rozmícháme je s olejem a hned zalijeme asi 1dl vody, aby paprika nezhořkla.
Do hrnce vložíme maso, osolíme, přidáme zelí, bobkový list, nové koření, celý černý pepř. A pokud zelí neobsahuje kmín, můžeme špetku kmínu přidat. Zalijeme menší částí zelné šťávy a vínem. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme 1 hodinu a 25 minut. Nakonec přidáme špetku mletého černého pepře a zahustíme šlehačkou, ve které rozmícháme mouku. Segedínský guláš povaříme 5 minut, dosolíme, popřípadě okyselíme zelnou šťávou. Kdo chce může dochutit i vegetou, ale to zpravidla není třeba. Jestli během dušení ubylo více tekutiny, dolijeme ji bílým vínem, proto láhev s vínem mějte po ruce.
Segedínský guláš po maďarsku podáváme s knedlíkem.
Recept na domácí houskový knedlík krok za krokem
Zapomeňte na kupovaný houskový knedlík. Naučíme vás poctivý domácí houskový knedlík krok za krokem pomocí fotoreceptu.
Videorecept: Rychlý houskový knedlík z hrnku
Nejsnazší a nejrychlejší houskový knedlík připravíme v hrníčku. V naší škole Vaření si ukážeme jednu z možností, jak takový knedlík připravit. Michal Nikodem tento knedlík použije jako přílohu k domácí svíčkové omáčce.
autor giovannidon
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena