Segedín po česku

Recept na segedín z libového masa.


4.582x
90 min
16×

Postup přípravy

V hrnci osmažíme na kostky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené maso. Osmahneme ho ze všech stran, přidáme gulášové koření, masox, papriku, rajský protlak, bobkový list, kmín a podlijeme vodou. Dusíme do poloměkka.

Pak přidáme kysané zelí, které může být i s nálevem. Kdo má segedín raději jemnější, tak zelí propláchne studenou vodou. Přidáme vodu a pokrm dovaříme. V hrnku rozkvedláme hladkou mouku s vodou a sededín zahustíme. Již ho jen krátce povaříme, opepříme a dosolíme.

Na talíři můžeme segedín po česku dozdobit kysanou smetanou. Segedín podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
user-icon

autor neligrej


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedín po česku

Zpět na recept