Sedlácká omeleta s rajčaty

I z mála lze uvařit dobré jídlo a dokonce ho upravit tak, že se nemusíme stydět jej servírovat i hostům.


3.3213x
25 min
1×

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladit. Uvařené brambory si oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli také oloupeme. Tu však nakrájíme na tenoučká kolečka. Ze slaniny nařežeme větší kostky.

Rozpálíme si pánev s olejem, vložíme na ni slaninu a restujeme ji, než pustí tuk. Přidáme cibuli a brambory, vše dobře propečeme.

V hrníčku si rozšleháme vejce, mléko, sůl, kmín a pepř. Touto směsí zalijeme základ na pánvi a necháme ztuhnout. Na polotuhou omeletu rozložíme plátky rajských jablíček a necháme dojít na mírném teple.

Před servírováním ozdobíme lístky petrželky a přidáme dle chuti zeleninovou oblohu.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sedlácká omeleta s rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká