Sedlácká bašta

Brambory a maso na způsob našich babiček.


5.05x
120 min

Ingredience

1-2 kscibule
4 ksvětší brambory
500 glibovější bůček
1 lmasový vývar (z kostky)

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

sádlo na vymazání

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, brambory a cibuli na kolečka.

Do sádlem vymazaného pekáče dáme vrstvu brambor a vrstvu cibule. Vše osolíme a opepříme. Pokryjeme vrstvou masa a opět osolíme a opepříme. Vrstvy střídáme tak, aby tu vrchní tvořily brambory. Pekáč zalijeme do 3/4 vývarem, přikryjeme ho víkem a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Asi za hodinu znovu trochu podlijeme a dodusíme.

Sedláckou baštu rozdělíme na talíře a podáváme.
user-icon

autor Jams


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sedlácká bašta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.