Schwarzwaldský dort

Recept na vynikající dort plněný šlehačkou a višněmi.


4.823x
120 min
2×

Ingredience

těsto

6 ksvejce
3 lžícekakao
6 lžiccukr krupice
6 lžicpolohrubá mouka
0.5 balíčkukypřící prášek do pečiva

náplň 2

2 lžícecukr moučka
500 mlsmetana ke šlehání
1 balíčekbezbarvé dortové želé

podle potřeby

tuk na vymazání
čokoládová poleva
mouka na vysypání

náplň 1

1 sklenicevišňový kompot
2 ksčervené dortové želé
1 sklenkavišňová marmeláda

Postup přípravy

Z polohrubé mouky, kypřícího prášku do pečiva, cukru krupice, vajec a kakaa vytvoříme hladké piškotové těsto. Těsto vložíme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy. V předehřáté troubě upečeme piškot a necháme ho dobře vychladnout.

Piškot rozřízneme na 3 placky. Nahřejeme marmeládu a spodní placku s ní pečlivě namažeme. Na ni poskládáme okapané a vypeckované višně. Uvaříme červené želé podle návodu na sáčku, necháme zchladnout. Když už želé ztratí tekutou konzistenci, opatrně ho navrstvíme na višně a necháme v chladu ztuhnout.

Ušleháme do tuha smetanu ke šlehání a na závěr šlehání přidáme cukr. Rozpustíme ve vodě želatinu, zahřejeme podle návodu, necháme mírně zchladnout a do ještě tekuté želatiny postupně dáme 6 lžic ušlehané šlehačky. Pak tuto hmotu rychle vmícháme do šlehačky.

Přiklopíme druhou placku na studené želé s višněmi, namažeme ji želatinovou šlehačkou, přikryjeme třetí plackou, nahoře a dokola též pomažeme želatinovou šlehačkou. Nakonec dort ozdobíme višněmi a polevou.

Schwarzwaldský dort podáváme jako výjimečný moučník při slavnostních příležitostech.
user-icon

autor Fanuška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Schwarzwaldský dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.