Je to sice jídlo, které se u nás nebude vařit každý den, ale je to pochoutka.
Hodnocení
4.3
/ 5 (6x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Sůl špetka
Olivový olej1 lžíce
Sekaná petrželová nať1 svazek
Krevety5 ks
Postup přípravy
Scampi necháme odpočinout na papírovém ubrousku, aby odešlo co nejvíce vody.
Poté dáme scampi krátce osmahnout na olivovém oleji, aby nebyly vysušené (asi 5 minut po každé straně). Přidáme na drobno nakrájenou petrželovou nať a česnek, ještě tak 3 minutky osmahneme. Pozor, ať česnek nezčerná, pak by bylo jídlo hořké.
Scampi osolíme a podáváme s čerstvou vekou nebo jiným oblíbeným pečivem. Nejlépe je servírovat pokrm přímo v pánvi, aby si hosté brali sami, přitom měli scampi dostatečně teplé.