Sbalené roštěnky

Dušené hovězí závitky, plněné cibulí a anglickou slaninou. Recept po mé babičce.


3.055x
60 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme a společně se slaninou ji nakrájíme na drobné kostičky. Oboje na suché pánvi bez oleje osmahneme dorůžova.

Roštěnky nebo hezké zadní hovězí naklepeme a z obou stran osolíme. Z jedné strany je potřeme hořčicí a směsí cibule a slaniny. Plátky sbalíme, spíchneme párátkem nebo svážeme nití a obalíme v hladké mouce.

V papiňáku rozehřejeme tuk, závitky opečeme ze všech stran, zalijeme vodou a přidáme masox. Hrnec uzavřeme a dusíme 45 minut.

Pak vyjmeme roštěnky, šťávu lehce zahustíme, povaříme a vrátíme závitky prohřát.

Podáváme s rýží a jakýmkoliv zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sbalené roštěnky

Zpět na recept