Rozinky spaříme a necháme okapat. Jablka a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Jablka lehce poprášíme skořicí. Část jablek lehce smícháme s ořechy a rozinkami.
Kotletu omyjeme, osušíme, nařízneme až ke kosti, vytvoříme v ní kapsu, kterou lehce osolíme a naplníme jablečnou směsí. Kapsu uzavřeme párátkem nebo jehlou. Kotletu obalíme v koření na steaky, okořeníme zázvorem.
Rozpálíme si pánev, rozehřejeme olej a řízky prudce opečeme po obou stranách.
Zapékací misku vyložíme kolečky cibule a plátky jablek, vložíme kotlety a poklademe je zbylou cibulí a jablky. Pečeme pod alobalem asi 30 minut, pak alobal odstraníme, přelijeme smetanou a dalších 15 minut dopékáme.
Podáváme se šťouchanými brambory nebo kdo má rád, tak rýží.